Не е  достапно

Шифра:32827
Цена: 1 507 086 ден
Модел MC-SU140/RN8L-B
Напојување V/Ph/Hz 380-415/3/50
Ладење¹ Капацитет KW 130
Номинален влез KW 50,5
EER 2,57
Греење² Капацитет KW 138
Номинален влез KW 44,5
COP 3,1
Енергетска ефикасност на сезонско греење A++
Компресор Тип Scroll
Количина Кол 2
Разменувач на топлина во воздух Тип Finned tube
Вентилаторски мотор Тип на мотор DC motor
Количина на мотори 2
Разменувач на топлина на вода Тип Plate
Средство за ладење Тип R32
Количина³ kg 15,5 (11,5+4)
Тип на вентил за гас Тип EXV
Ниво на моќност на звук dB (A) 92
Нето димензија (DxHxW) mm 2220x2300x1135
Димензија на пакувањето (DxHxW) mm 2250x2425x1180
Нето/Бруто тежина kg 670/690
Конекција на цевки mm DN65
Опсег на амбиентална температура Ладење °C -10~48
Греење °C -20~43
DHW (топла вода) °C -20~43
Опсег на поставување на LWT Греење °C 0~20
Ладење °C 25~54
DHW (топла вода) °C 30~60

Забелешка:

1.Температура на влез/излез на вода 12/7°C; Надворешна температура на околината 35°C DB

2.Температура на влез/излез на вода 40/45°C; Надворешна температура на околината 7 °C DB/6°C WB

3.(A+B), A означува фреон наполнет во фабрика, B означува количина на фреон кој треба да се дополни

4.Податоците за капацитет и ефикасност се во согласност со EN14511; EN14825

5.За режим на ладење, ако темпаратурата на водата достигнува 0°C, потребно е течност против замрзнување