Конзолните внатрешни единици обезбедуваат рамномерна распределба на протокот на воздух во просторијата, насочувајќи го во 4 правци (нагоре и надолу, лево и десно), со што се избегнува директен контакт со ладен воздух со луѓето, домашните миленици и растенијата. Се поставува вертикално на ѕидот веднаш над подот. Со едно притиснување на копче, единицата влегува во турбо режим со ултра-висока брзина и ја постигнува посакуваната температура многу побрзо. После 20 минути работа во турбо режимот, внатрешниот вентилатор автоматски ќе се врати на однапред поставена брзина. Брзината на вентилаторот во затворените простории се регулира автоматски според температура на испарувачот. Ова го ограничува вентилаторот да дува поладен воздух кога е во режим на греење. Со вграден низок амбиентален комплет или специјално дизајниран PCB, на отворено брзината на вентилаторот може автоматски да се менува според температура на надворешната единица, дури и кога температурата е до -15 ° C.

Достапно

Шифра:30899
Цена: 60 999 ден

Достапно

Шифра:30818
Цена: 78 999 ден