+50

-15

Достапност:

шифра:73537
Цена: 139999 ден.
Надворешна со 4 излеза
Модел M40B-36HFN8-Q
Капацитет Номинално ладење kW 10,55
Номинално греење kW 11,14
Номинална греење на -7ºC kW 7,33
Потрошувачка Номинално ладење W 3265
Номинално геење W 2840
Номинално греење на -7ºС W 4010
Енергетска класа SEER (cooling mode) 6,5 – A++
SCOP (heating mode) 4 – A+
COP на  -7ºC 3,11
Број на внатрешни единици што можат да се поврзат 4
Надворешна единица Тип на компресор ROTARY
Проток на воздух m³/h 4000
Звучен притисок dB 63
Длабочина/висина/ширина mm 946/810/410
Нето тежина  kg 68,8
Напојување V/Hz/Ph 220-240/50/1
Фреон R32
Конекција на бакар, mm 4 x φ6.35/3 x φ9.52 + 1 x φ12,7
Макс. должина на цевки/и вертикален пад, m 80/15
Макс. должина на цевки по единица, m 35
Макс.разлика во висина помеѓу внатрешните единици, m 10
Полнење на фреон, kg 2,1
Работна температура (-15ºC / 50ºC)