+50

-15

Не е  достапно

шифра:75787
Цена: 137 012 ден.
Надворешна со 5 излеза
Модел M50D-42HFN8-Q
Капацитет Номинално ладење kW 12,31
Номинално греење kW 12,6
Номинална греење на -7ºC kW 7,01
Потрошувачка Номинално ладење W 3800
Номинално геење W 3300
Номинално греење на -7ºС W 3660
Енергетска класа SEER (cooling mode) 6,8 – A++
SCOP (heating mode) 4 – A+
COP на  -7ºC 3,01
Број на внатрешни единици што можат да се поврзат 5
Надворешна единица Тип на компресор ROTARY
Проток на воздух m³/h 3850
Звучен притисок dB 62
Длабочина/висина/ширина mm 946/810/410
Нето тежина  kg 73,3
Напојување V/Hz/Ph 220-240/50/1
Фреон R32
Конекција на бакар, mm 5 x φ6.35/4 x φ9.52 + 1 x φ12,7
Макс. должина на цевки/и вертикален пад, m 80/15
Макс. должина на цевки по единица, m 37,5
Макс.разлика во висина помеѓу внатрешните единици, m 10
Полнење на фреон, kg 2,4
Работна температура (-15ºC / 50ºC)