Не е Достапно

Шифра:
Цена: ден
Модел MHC-V4W-D2N8-B
Напојување V/Ph/Hz 220-240/1/50
Греење¹ Капацитет kW 4,20
Номинален влез kW 0,82
COP 5,10
Греење² Капацитет kW 4,30
Номинален влез kW 1,13
COP 3,80
Греење³ Капацитет kW 4,40
Номинален влез kW 1,49
COP 2,95
Ладење⁴ Капацитет kW 4,50
Номинален влез kW 0,82
EER 5,50
Ладење⁵ Капацитет kW 4,70
Номинален влез kW 1,36
EER 3,45
Сезонски простор Излез на вода на 35⁰C класа A+++
Енергетска ефикасност на греење⁶ Излез на вода на 55⁰C класа A++
Средство за ладење Тип (GWP) R32(675)
Волумен на полнење kg 1,4
Ниво на моќност на звукот⁷ dB 55
Нето димензија (W×H×D) mm 1295x718x429
Димензија на пакување (W×H×D) mm 1375x885x475
Нето / Бруто тежина kg 86/107
Пумпа за вода Макс. главана пумпа m 9
Приклучок за цевки за вода mm R1″
Опсег на температурата на околината Ладење ⁰C -10~46
Греење ⁰C -25~35
DHW ⁰C -25~43
LWT опсег на поставување Ладење ⁰C 5~25
Греење ⁰C 25~65
DHW ⁰C 30~60
Резервен Е-грејач Стандардно монтиран kW /
Опционално kW 3
Чекори на капацитет 1
Напојување 3 kW V/Ph/Hz 220-240/1/50
9 kW 380-415/3/50

Забелешка:

  1. Воздух на испарувач во 7°C 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 30/35°C
  2. Воздух на испарувач во 7°C, 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 40/45°C
  3. Воздух на испарувач во 7°C, 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 47/55°C
  4. Воздух на кондензаторот на 35°C, вода од испарувач во/надвор 23/18°C
  5. Воздух на кондензаторот на 35°C,вода од испарувач во/надвор 12/7°C
  6. Сезонска класа на енергетска ефикасност е тестирана во просечни климатски услови
  7. Стандард за звучно тестирање EN12102-1
  8. Резервен електричен греач е вграден во сите модели. За резервен електричен греач од три фази, 3/6 kW може да се постигне со промена на DIP прекинувачот кога топлинската пумпа е опремена со 9kW. Во овој случај,потребно е трофазно напојување
  9. Релевантни стандарди и законодавство на ЕУ: EN14511; EN14825; EN50564; EN12102;(ЕУ)бр. 811/2013;(ЕУ) бр. 813/2013; OJ2014/C 207/02: 2014 год