Не е Достапно

Шифра:
Цена: ден
Модел MHC-V14W-D2N8-B
Напојување V/Ph/Hz 220-240/1/50
Греење¹ Капацитет kW 14,50
Номинален влез kW 3,15
COP 4,60
Греење² Капацитет kW 14,1
Номинален влез kW 3,92
COP 3,60
Греење³ Капацитет kW 13,8
Номинален влез kW 4,68
COP 2,95
Ладење⁴ Капацитет kW 13,50
Номинален влез kW 3,74
EER 3,61
Ладење⁵ Капацитет kW 12,4
Номинален влез kW 4,96
EER 2,50
Сезонски простор Излез на вода на 35⁰C класа A+++
Енергетска ефикасност на греење⁶ Излез на вода на 55⁰C класа A++
Средство за ладење Тип (GWP) R32(675)
Волумен на полнење kg 1,75
Ниво на моќност на звукот⁷ dB 65
Нето димензија (W×H×D) mm 1385x945x526
Димензија на пакување (W×H×D) mm 1465x1120x560
Нето / Бруто тежина kg 129/155
Пумпа за вода Макс. главана пумпа m 9
Приклучок за цевки за вода mm R5/4″
Опсег на температурата на околината Ладење ⁰C -10~46
Греење ⁰C -25~35
DHW ⁰C -25~43
LWT опсег на поставување Ладење ⁰C 5~25
Греење ⁰C 25~65
DHW ⁰C 30~60
Резервен Е-грејач Стандардно монтиран kW /
Опционално kW 3/9
Чекори на капацитет 1/3
Напојување 3 kW V/Ph/Hz 220-240/1/50
9 kW 380-415/3/50

Забелешка:

  1. Воздух на испарувач во 7°C 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 30/35°C
  2. Воздух на испарувач во 7°C, 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 40/45°C
  3. Воздух на испарувач во 7°C, 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 47/55°C
  4. Воздух на кондензаторот на 35°C, вода од испарувач во/надвор 23/18°C
  5. Воздух на кондензаторот на 35°C,вода од испарувач во/надвор 12/7°C
  6. Сезонска класа на енергетска ефикасност е тестирана во просечни климатски услови
  7. Стандард за звучно тестирање EN12102-1
  8. Резервен електричен греач е вграден во сите модели. За резервен електричен греач од три фази, 3/6 kW може да се постигне со промена на DIP прекинувачот кога топлинската пумпа е опремена со 9kW. Во овој случај,потребно е трофазно напојување
  9. Релевантни стандарди и законодавство на ЕУ: EN14511; EN14825; EN50564; EN12102;(ЕУ)бр. 811/2013;(ЕУ) бр. 813/2013; OJ2014/C 207/02: 2014 год