Во пристигнување

Шифра:30764
Цена: 373 109 ден
Модел MHC-V18W-D2RN8-B
Напојување V/Ph/Hz 380-415/3/50
Греење¹ Капацитет kW 18,00
Номинален влез kW 3,83
COP 4,70
Греење² Капацитет kW 18,00
Номинален влез kW 5,14
COP 3,50
Греење³ Капацитет kW 18,00
Номинален влез kW 6,55
COP 2,75
Ладење⁴ Капацитет kW 18,50
Номинален влез kW 3,90
EER 4,75
Ладење⁵ Капацитет kW 17,00
Номинален влез kW 5,57
EER 3,05
Сезонски простор Излез на вода на 35⁰C class A+++
Енергетска ефикасност на греење⁶ Излез на вода на 55⁰C class A++
Средство за ладење Тип (GWP) R32(675)
Волумен на полнење kg 5,0
Ниво на моќност на звукот⁷ dB 71
Нето димензија (W×H×D) mm 1129x1558x440
Димензија на пакување (W×H×D) mm 1220x1735x565
Нето / Бруто тежина kg 177/206
Пумпа за вода Макс. главана пумпа m 12,0
Приклучок за цевки за вода inch 1-1/4″ BSP
Опсег на температурата на околината Ладење ⁰C -5~46
Греење ⁰C -25~35
DHW ⁰C -25~43
LWT опсег на поставување Ладење ⁰C 5~25
Греење ⁰C 25~60
DHW ⁰C 30~60

Забелешка:

  1. Воздух на испарувач во 7°C 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 30/35°C
  2. Воздух на испарувач во 7°C, 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 40/45°C
  3. Воздух на испарувач во 7°C, 85% R.H., вода од кондензаторот во/надвор 47/55°C
  4. Воздух на кондензаторот на 35°C, вода од испарувач во/надвор 23/18°C
  5. Воздух на кондензаторот на 35°C,вода од испарувач во/надвор 12/7°C
  6. Сезонска класа на енергетска ефикасност е тестирана во просечни климатски услови
  7. Стандард за звучно тестирање EN12102-1
  8. Резервен електричен греач е вграден во сите модели. За резервен електричен греач од три фази, 3/6 kW може да се постигне со промена на DIP прекинувачот кога топлинската пумпа е опремена со 9kW. Во овој случај,потребно е трофазно напојување
  9. Релевантни стандарди и законодавство на ЕУ: EN14511; EN14825; EN50564; EN12102;(ЕУ)бр. 811/2013;(ЕУ) бр. 813/2013; OJ2014/C 207/02: 2014 год