шифра:
Цена: ден.

шифра:
Цена: ден.
шифра:
Цена: ден.
шифра:
Цена: ден.
шифра:
Цена: ден.
шифра:
Цена: ден.
шифра:
Цена: ден.
V4W/ D2N8-B V6W/ D2N8-B V8W/ D2N8-B V10W/ D2N8-B V12W/ D2N8-B V14W/ D2N8-B V16W/ D2N8-B
Outdoor unit model MHC-
Напојување V/Ph/Hz 220-240/1/50
Греење1 Капацитет kW 4,2 6,35 8,4 10 12,1 14,5 15,9
Номинален влез kW 0.82 1,28 1,63 2,02 2,44 3,15 3,53
COP 5,1 4,95 5,15 4,95 4,95 4,6 4,5
Греење2 Капацитет kW 4,3 6,3 8,1 10.0 12,3 14,1 16
Номинален влез kW 1,13 1,7 2,1 2,67 3,32 3,92 4,57
COP 3,8 3,7 3,85 3,75 3,7 3,6 3,5
Греење3 Капацитет kW 4,4 6.00 7,5 9,5 11,9 13,8 16.0
Номинален влез kW 1,49 2,03 2,36 3,06 3,9 4,68 5,61
COP 2,95 2,95 3,18 3,1 3,05 2,95 2,85
Ладење4 Капацитет kW 4,5 6,5 8,3 9,9 12.00 13.50 14.90
Номинален влез kW 0.82 1,35 1,64 2,18 3,04 3,75 4,38
EER 5,5 4,8 5,05 4,55 3,95 3,6 3,4
Ладење5 Капацитет kW 4,7 7.00 7,45 8,2 11,5 12,4 14.0
Номинален влез kW 1,36 2,33 2,22 2,52 4,18 4,96 5,6
EER 3,45 3.00 3,35 3,25 2,75 2,5 2,5
Сезонски простор Излез на вода на 35⁰C class A+++
Енергетска ефикасност на греење 6 Излез на вода на 55⁰C class A++
Средство за ладење Тип (GWP) R32(675)
Волумен на полнење kg 1,4 1,4 1,75
Ниво на моќност на звукот7 dB 55 58 59 60 65 65 68
Нето димензија (W×H×D) mm 1295×792×429 1385x945x526
Димензија на пакување (W×H×D) mm 1375x965x475 1465x1120x560
Нето / Бруто тежина kg 98/121 121/148 144/170
Пумпа за вода Макс. главата на пумпата m 9
Приклучок за водовод mm R1″ R5/4″
Опсег на температурата на околината Ладење ⁰C -5~43
Греење ⁰C -25~35
DHW ⁰C -25~43
LWT опсег на поставување Ладење ⁰C 5~25
Греење ⁰C 25~65
DHW ⁰C 30~60
Резервен Е-грејач8 Стандардно монтиран kW /
Опционално kW 3 3 3~9 3~9 3~9 3~9 3~9
Чекори на капацитет 1 1 1~3 1~3 1~3 1~3 1~3
Напојување 3kW V/Ph/Hz 220-240/1/50
9 kW 380-415/3/50